header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de Bestuurstafel: Gijs Bakker

Nieuws afbeelding 14-10-2021


Beste leden,

 

Na de vorige "van de bestuurstafel” van Steven mag ik deze keer wat vertellen over mijn liefde voor het hockeyspelletje, dat op dit moment tot uitdrukking komt in de bestuursportefeuille "HTZ Jeugd” op Shinty.

 

Het is mijn tweede seizoen in een enorm enthousiast bestuur, waarin ik mij sinds mijn aanstelling met hart en ziel heb gestort in alles wat met Shinty Jeugdhockey te maken heeft. Je kan je misschien voorstellen dat ik mij hier als een vis in het water voel, na alle verschillende rollen die ik in mijn leven al ingevuld heb op hockeyverenigingen. Zo ben ik voorheen actief speler, trainer, coach, technisch manager, bestuursadviseur en de laatste jaren trainer/coach en drie jaar lijncoördinator op Shinty geweest. Het liefst praat ik de hele week over hockey, zie ik mijn middelste dochter op de grond zitten bij G-hockey, en bekijk ik behalve de wedstrijden van mijn andere twee kinderen, ook alle andere jeugdwedstrijden op zaterdag.

 

Na een bijzonder uitdagend Corona-jaar voor alle jeugdspelers en vrijwilligers zijn we dit jaar bijzonder snel en vernieuwend van start gegaan, mede ingegeven door het feit dat door een aangepaste KNHB planning de teams voor de zomer al vroeg bekend waren. Deze vreemde periode met bijbehorende aanpassingen heeft ook voor best wat uitdagingen gezorgd. Zo werden sommige teams na de zomer nog met onverwachte opzeggingen geconfronteerd, waardoor ze krap in de spelers kwamen te zitten. Er wordt door lijncoördinatoren en andere betrokkenen hard gewerkt om deze situatie wekelijks te stroomlijnen en in de toekomst tekorten te voorkomen.

 

Enerzijds hebben we een zeer professioneel technisch kader op onze velden rondlopen, die opleidingsplannen uitvoeren, trainers opleiden en onze jeugd leren hockeyen, en anderzijds een enorme schare aan vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakt door dit te organiseren en te coördineren. Dit houdt mij naast mijn werk bijna elke dag bezig. Je ziet vanaf half augustus dat trainers en vrijwilligers al weer aan de slag gaan. De materiaalcommissie heeft alle spullen klaar staan en het wedstrijdsecretariaat heeft i.s.m. de arbitrage commissie en i.o.m. een lijncoördinator de competitiewedstrijden al weer ingepland. Tegelijkertijd heeft de jeugdcommissie ervoor gezorgd dat teams kunnen opstarten met een begeleidingsteam, oefenwedstrijden en de spoorwegderby kunnen spelen en iedereen weet wat ie moet doen. Inmiddels is de zaalcommissie ook alweer druk in onderhandeling met alle hallen in de omgeving, zodat de jeugd in het najaar de zaal in kan. De lijncoördinatoren stemmen, als spin-in-‘t-web, intussen alle activiteiten en actiepunten voor teambegeleiders en technisch kader op elkaar af. Ik geniet ervan om gezamenlijk doelen te stellen met mijn commissies en er voor te gaan. Zo goed mogelijk faciliteren, dat is hoe ik een sportvereniging met een serieuze jeugdhockeyopleiding beleef.

 

Om de jeugdspelers nog beter en plezierig te helpen ontwikkelen naar leuke en soms zelfs complete hockeyers, zijn er in het Coronaseizoen al nieuwe initiatieven opgestart en enkele onderbelichte hockeydisciplines nieuw leven ingeblazen, door o.a. vrijwilligers met elkaar te verbinden. Zo wordt er samengewerkt op de thema’s "keepersclub”, "alternatief winterprogramma”, "spoorwegderby”, "wedstrijdsecretariaat”, "zaalhockeycommissie”, "verbinding jongste jeugd en H1/D1” en "doorstroom A-jeugd naar senioren”. Hiervoor zijn altijd enthousiaste mensen nodig, dus lijkt je dit leuk, neem contact op!

 

Periode 1 van seizoen 2021-2022 zit er al weer op en de meeste teams worden opnieuw ingedeeld. Technisch kader en lijncoördinatoren kijken of ergens nog bijgestuurd moet worden en trainer/coaches houden de eerste ontwikkelingen van de jeugd al weer bij. Mooi om te kunnen vermelden dat net als vorig jaar de ouder- c.q. infoavonden er ook weer aankomen met gepaste corona-maatregelen, al wordt er ook nagedacht over nieuwe soorten (online?) bijeenkomsten. Houd hiervoor de berichtgeving in de gaten. Heel erg leuk om vanuit deze rol samen met iedereen op de club vorm te geven aan het jeugdhockey dat nog uit veel meer aspecten bestaat. Teveel om hier te benoemen. Ik zie er naar uit jullie allemaal weer te spreken rond de velden in dit mooi lustrumjaar van Shinty!

 

Sportieve groeten,

Gijs Bakker

[email protected]

 

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]