header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Langs de C-Lijn

Nieuws afbeelding 11-4-2022

Ook in de C-lijn stonden een aantal spannende potten op het programma afgelopen weekend.

Zo wist JC1 met maar liefst 9-1 te winnen van Naarden en pakte JC2 de overwinning in de derby tegen Doorn/Maarn. JC4 knokte keihard, maar moest na hard werken helaas de overwinning aan Kampong laten met 4-3.

MC1 nam het thuis op tegen Doorn. Hoe goed de meiden ook hun best deden, in deze derby trok het team uit Doorn aan het langste eind; 1-3. De meiden van MC4 hadden een lastige wedstrijd op het programma in en tegen Vianen. Maar ook zij moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander.

JC3

Shinty JC3 speelde zaterdag uit tegen Montfoort C1. In het 1e kwart kwam Shinty  meteen op achterstand door een strafcorner voor Montfoort. Gelukkig scoorde Shinty vlak daarna waardoor de stand weer gelijk werd. In het 2e kwart maakte Shinty nog een goal en kwam daarmee op voorsprong en die hebben ze niet meer uit handen gegeven. Montfoort scoorde nog wel maar met eindstand van 4-2 was Shinty te sterk. Een spannende partij en leuke pot om te zien. En met deze uitslag handhaaft Shinty JC3 de 1e plaats in de poule!

JC3

JC3

MC3

Zaterdag speelden MC3 uit tegen Maarssen MC4. De meiden waren maar met 11 door een aantal blessures, en van die 11 speelsters waren er een aantal ook nog niet helemaal fit. Alle overige D- en C-teams speelden tegelijkertijd, dus invallers helaas niet beschikbaar. Toch werd er met goede moed aan de wedstrijd begonnen.

Helaas kwam Shinty snel op een 1-0 achterstand. Maarssen was eigenlijk het gehele 1e kwart van de wedstrijd beter, maar net voor het eind scoorde Mijntje de 1-1 na een mooie snelle uitbraak. Vervolgens kwam er een enorme hagelbui naar beneden en was het veld helemaal wit. De wedstrijd werd hierdoor tijdelijk gestaakt. Na deze break werd de tactiek omgezet: van een 1-4-3-3 systeem naar een 1-4-4-2 systeem en dat pakte goed uit. MC3 kreeg al snel meer controle over de wedstrijd. Na een paar mooie reddingen van Milou, kreeg Maarssen de bal toch in de goal: 2-1. En vervolgens kwam Shinty met 10 speelsters te staan; nadat Fiene een bal op haar elleboog had gekregen. Hierdoor werd de opstelling 1-4-4-1, en was het dus alle hens aan dek.

In de 2e helft scheen de zon weer, het systeem werd nog een keertje omgegooid naar 1-4-3-2 (begrijpt u het nog?), en er werd weer hard gewerkt. Helaas  bleef Maarssen scoren (3-1 en 4-1), en was het blessurespook nog niet verdwenen… ook Julia viel uit, en daarmee stonden de meiden nog maar met 9. De 5-1 viel dan ook nog voor het eind van het 3e kwart. Fiene nam vervolgens heel verdienstelijk de keepersrol over van Milou, en Milou kwam met veel energie het veld in waardoor Shinty weer met 10 speelsters was. Het laatste kwart kregen de meiden nog wat kleine kansen, maar het was Maarssen dat nog de 6-1 maakte.

Wat was het genieten om te zien hoe goed de meiden met zoveel tegenslag omgingen, en echt karakter hebben getoond. Een ploeg om trots op te zijn!!!

MC3

Het veld na de hagelbui

MC1

Na een hevige hagelbui en een korte pauze in het clubhuis konden ze beginnen: Shinty MC1 tegen Weesp MC1. De tegenstander was ons al bekend uit de zaalcompetitie, en beloofde veel vuurwerk.  Het publiek was daarom in groten getale uitgerukt, genietend van de zon en af en toe een hagelbui. Na de eerdere poule-wedstrijden stond de teller op 20 goals, dus met een gemiddeld van 5 per wedstrijd wilden de meiden de verwachtingen van het publiek uiteraard met een doelpuntenfestijn tegemoet komen.

En dat werd het, al na enkele minuten wist Lynn het eerste doelpunt te scoren, waarna de 2-0 ook snel volgde. Een comfortabele voorsprong, maar Weesp wist goed druk te zetten en bleek erg gevaarlijk in onze cirkel met venijnige schoten. Doelpunten vielen over en weer. Shinty domineerde echter het spel met instructies van Clinton en Pieter: Give&Go en focus op bal-kant/help-kant. In het derde kwart weer even pauze door een hagelbui. Ze wisten de voorsprong steeds goed te behouden. Het laatste kwart gingen ze in met een 7-5 voorsprong, en dat gaven ze niet meer uithanden. Een prachtig uitgevoerde strafcorner versie "zorro" door Isabelle en Anne en een laatste tegengoal zorgde voor eindstand 8-6 voor Shinty.

Na de wedstrijd weer lekker opwarmen en nagenieten van de winst. Shinty MC1 staat door dit resultaat nu 2e in de poule.

Wat het resultaat ook was, Shinty is trots op alle teams!