header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Planning Jeugdhockey Periode 5 - Teamindelingen 2022/2023 - Teamafspraken - Zomervakantie

Nieuws afbeelding 12-5-2022

Leuk om jullie weer te mogen vertellen hoe het einde van het seizoen en de opstart van het nieuwe seizoen eruit komt te zien! We zitten middenin de spannende en leuke ontknoping van de competitie en we zijn ook al een beetje op weg naar nieuwe teams!


Periode 5

De competitie komt elk seizoen in periode 5 tot een einde! Met dit prachtige weer is het nog enkele weken genieten van de laatste paar wedstrijden, waarbij het nog heel spannend kan worden! Komen er nog mooie tegenstanders met leuke wedstrijden en ligt er misschien wel een kampioenschap in het verschiet?

Ook altijd weer een spannende periode omdat de Lijnco’s na een druk seizoen weer samen met ons Technisch Hart, nieuwe teams gaan indelen voor volgend jaar. Dit stuk is een vervolg op de eerder gepubliceerde belangrijke data voor in de agenda’s en in hierin lees je wat de planning is, de procedure van teamindelingen en de bijbehorende jaarlijkse "huishoudelijke mededelingen”.

Zoals ieder jaar willen we nieuwe leden graag informeren en huidige leden in herinnering brengen, dat we protocollen hebben en zorgvuldig de procedures volgen omtrent teamindelingen, selecties (1e/2e lijn ABCD) en ook heldere procedures hanteren voor de opstart na de zomervakantie. 


Teamindelingen, breedteteams en selectieteams

De huidige opzet van de Jeugdopleiding voorziet gedurende het gehele seizoen in voldoende begeleiding, bijsturing en beoordelingen van de jeugd, om de spelers in een team te kunnen plaatsen, waarin hij/zij het beste tot zijn recht komt. Het hele proces van beoordelen voor de nieuwe teams sluiten we af in "controle-trainingen”. 

Als je in aanmerking wilt komen voor een 1e of 2e lijn-selectieteam ABC dan verzoeken wij je om je aan te melden voor selectie-teamtrainingen. Doe dit voor maandag 23 mei 12:00 uur via deze link!  

Graag leggen wij hier uit op basis van welke gronden de teams worden ingedeeld en hoe dat genoemd wordt: 

Fase 1: F1, F2 & E6-spelers worden ad random ingedeeld in nieuwe teams zonder meewegen van hockeyvaardigheden of spelbeleving – dit wordt "samenstellen van teams” genoemd.

Fase 2: E8 & 1ste en 2de jaars D-spelers worden ingedeeld in groepjes spelers met een combinatie van gelijke hockeyvaardigheden en/of spelbeleving en op basis van sociale gronden – dit wordt "actief samenstellen van teams” genoemd.

Fase 3 en 4: C, B & A-spelers worden ingedeeld in de 1e/2e lijn teams op basis van individuele sterkte (TIPS: Technieken-Inzicht-Persoonlijkheid-Snelheid), als ze hebben aangegeven daarvoor in aanmerking te willen komen en zich te willen committeren aan de bijbehorende teamafspraken – dit wordt "selecteren” genoemd. Vanaf de 3e teams wordt er een indeling gemaakt op sterkte in combinatie met sociale gronden, vrienden en vriendinnen.

Ook wordt er rekening gehouden met de aantallen 1e en 2e jaars.

Spelers die aangeven in een selectieteam te willen spelen committeren zich hiermee automatisch aan bijbehorende teamafspraken. Een belangrijke afspraak is dat iedere speler er naar streeft tegelijk met andere teamgenoten aan de start te staan van het nieuwe seizoen. De drie weken voorafgaand aan de "competitie-week” worden door de Trainer/Coach & Technisch Manager namelijk gebruikt om de jaarplanning, de doelstelling en de afspraken in en om het veld met jullie door te nemen. Bovendien krijgen de spelers de kans om elkaar te leren kennen, voldoende geoefend te hebben en vanaf de C-leeftijd wedstrijdfit te zijn, voor de competitiestart. 

Voor de Breedte-teams (vanaf het 3e team ABCD) bieden we de kans om een verzoek in te dienen bij de Lijn-coördinator, om samen met een andere speler (vriend of vriendin) in hetzelfde team ingedeeld te worden. De Lijnco heeft dan van beide spelers (t/m de C-leeftijd ook van de ouders) een verzoek nodig om dit in behandeling te kunnen nemen. Kijk op de website voor de lijncoördinator van dit jaar en die van volgend jaar en mail beiden voor maandag 23 mei 12:00 uur! 

Ook voor de Breedte-teams is er voldoende tijd voordat de competitie begint om te trainen, elkaar te leren kennen, afspraken te maken en oefenwedstrijden te spelen. 


In welk team kom ik dan?

Soms is het moeilijk in te schatten in welk team je het volgende seizoen gaat spelen en soms heb je wel een idee welk team het gaat worden. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat je in een team ingedeeld wordt dat zo veel mogelijk bij je past. Hiervoor wordt gedurende het hele seizoen natuurlijk al gekeken en bijgehouden hoe het met je gaat. Waar het al heel goed gaat en waar je kan groeien en waar je verbeterpunten liggen. De eindbeoordeling voor het indelen in teams voor het volgende seizoen, komt tot stand door een samenwerking van de trainers, coaches, technisch coördinatoren, de technisch manager en de lijn- coördinatoren. De gehele procedures omtrent de teamindelingen kun je achter de inlog op de site vinden onder club->documenten->jeugd documenten (TM)  


Zomervakantie, voorbereiding, begeleidingsteams en (hockey)conditie.

Voor iedereen vanaf de C-leeftijd is het belangrijk om tijdens de zomervakantie een beetje actief te blijven, zodat je minder risico loopt op blessures als de hockeytrainingen weer beginnen. Het Technisch kader wil graag helpen en kan hiervoor een trainingsschema ter beschikking stellen. Voor de zekerheid zet ik hier nog even op een rijtje wie wat regelt en wie je waarvoor kan benaderen:

  • Begeleiders JJ: worden ondersteund door de Technisch Coördinator JJ en de Lijnco’s JJ
  • (Trainer/)Coaches Breedte-teams (vanaf 3e team ABCD): worden ondersteund door de Technisch Coördinator Breedte en de Lijnco’s 
  • Trainer/Coaches Selectieteams (1e/2e lijn ABCD): worden ondersteund door de Technisch Manager. 
  • Managers/Team begeleiders van alle teams (niet zijnde Trainers/Coaches): worden ondersteund door de Lijn-coördinator.

Managers en andere Teambegeleiders kunnen dus overleggen met de Lijnco’s over bijvoorbeeld: een voorbereidingsschema met oefenwedstrijden, spoorwegderby, teambuilding, toernooien en alle organisatorische zaken omtrent het team, velden, trainingen, competities etc.

Check de website voor de juiste Lijnco.

Lukt het niet door bijzondere omstandigheden om aanwezig te zijn vanaf de 1e training, neem in dat geval contact op met betreffende Lijn- coördinator voor overleg en/of de Technisch Manager, Jurriaan Kloks, op [email protected].

---------------------------------------------------------------------------------------

!!!!WE NEED YOU!!!!

Wil je als ouder zelf (het team van) je kind ondersteunen, bijvoorbeeld als Trainer/Coach, Coach of Manager in het Begeleidingsteam? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de betreffende Lijnco! De Lijn-coördinatoren nemen je aanmelding in behandeling en streven er naar om voor de Zomervakantie de Begeleidingsteams al rond te hebben!

----------------------------------------------------------------------------------------

Lijntrainingen/controletrainingen ABCD jeugd: 16 – 20 mei

In periode 5 zullen de lijntrainingen plaatsvinden. Deze lijntrainingen gelden voor iedere jeugdhockeyer die momenteel in de E8, D,C,B en 1e jaar A speelt. Je doet mee aan de lijntraining in de lijn waarin je volgend seizoen actief bent. Dus:  

D-lijntraining

C-lijntraining

B-lijntraining

A-lijntraining

Huidige E8 en 1e-jaars D

Huidige 2e-jaars D en 1e-jaars C

Huidige 2e-jaars C en 1e-jaars B

Huidige 2e-jaars B en 1e-jaars A


Deze lijntrainingen kan je zien als een soort "controletrainingen”. Daarin worden de voorlopige teamindelingen op basis van alle verzamelde gegevens gedurende het hele seizoen, nog even gecheckt en eventuele "bespreekgevallen” bekeken. Het belangrijkste is hoe je het hockey beleefd hebt het afgelopen seizoen en hoe je je hebt ontwikkeld. Niet die laatste controletraining. 

Deze lijntrainingen/controletrainingen zullen plaatsvinden in de week van 16-20 mei en hier hoef je je niet voor aan te melden. Het schema hiervoor tref je hierbij aan.


Selectieteam-trainingen ABC jeugd: 23 – 25 mei

Naast de lijntrainingen/controletrainingen zijn er voor de jeugdspelers die volgend seizoen actief zijn in de ABC jeugd en in aanmerking willen komen voor een selectieteam (A1/A2, B1/B1, en C1/C2) de zogeheten selectieteam-trainingen. 

Deze selectieteam-training zullen plaatsvinden in de week van 23-25 mei en hiervoor geldt een aanmeldingsplicht via deze link. Het schema hiervoor tref je aan in de bijlage. 

De 1e jaars D spelers en de spelers die niet in aanmerking (willen) komen voor een selectieteam, hebben in deze week, ook een instuif training. 


(Team)afspraken selectieteams

Om in aanmerking te komen voor een selectieteam verwachten we het commitment dat je alles uit jezelf en je teamgenoten wilt halen om je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Verder wordt er van je verwacht op tijd terug te zijn van vakantie en dat je alleen in uitzonderlijke gevallen en in goed overleg met de Trainer/Coach kan afzeggen voor een training of wedstrijd. Denk hierbij ook aan het goed plannen van (verjaardags)feestjes, huiswerk en toetsweken en (inhaal)competitiedagen in het laatste weekend van de Kerstvakantie, tijdens Pinksteren en Hemelvaart. 

Zoals eerder gepubliceerd, start de voorbereiding voor deze teams vanaf maandag 15 augustus 2022!

Sportieve groet, 

Jurriaan Kloks en Gijs Bakker

Bijlage Deel op:

Gerelateerde nieuwsberichten

Geef je gear een tweede leven!

Zoeken

Agenda

27-4 Meivakantie jeugd

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]