header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Even voorstellen – Joris Frederix

Nieuws afbeelding 15-6-2022

Na een loopbaan als voetballer zag ik op mijn 18e het licht en startte mijn hockey carrière in een studenten hockeyteam bij (destijds) EMHC: Joepie-de-Scoopie. Daar werd toen nog regelmatig ouderwets op gras gehockeyd. Na mijn studententijd verhuisde ik naar Amsterdam en speelde ik enkele jaren bij AMVJ, altijd op mijn favoriete mid-mid positie. In 2009 kwam ik samen met Marie-Louise naar Driebergen en kwam in contact met Shinty: er was nog plek in een herenteam dus kon ik me ook sportief settelen. Toen dat team uit elkaar viel, blessures begonnen op te spelen en de combinatie met 3 jonge dochters uitdagend werd, ben ik gestopt met hockeyen en begonnen met hardlopen.

Het hardlopen heb ik nu verruild voor boksen en recreatieve korte triatlons. Mijn vrouw en onze dochters Felice, Robine en Solenne zijn actieve hockeyers bij Shinty (trimhockey, meisjes C, D en E). Ik vind het leuk mijn 3 dochters de mooist mogelijke hockeytijd te geven. Daarom ben ik van begin af aan betrokken als teammanager bij de jeugdteams van mijn dochters, momenteel van MC1. Prachtig om dicht bij de teams te staan en coaches te ondersteunen. In de resterende tijd werk ik als financieel directeur voor Corbion, een bedrijf in biotechnologie.

Enkele jaren geleden was ik bestuurslid en penningmeester bij de basisschool van onze dochters, waarbij ik het waardevol vond vanuit mijn financiële achtergrond, kennis in te brengen en bij te dragen aan het financieel gezond houden en versterken van de school. Na enige tijd begon de wens om bij te dragen aan het Driebergse (verenigings-)leven weer op te borrelen en kwam de vacature bij Shinty voorbij; een mooie en uitdagende klus! 

De komende maanden zal ik, voor een goede transitie, samen met Willem enkele maanden de ins en outs van de financiën bij Shinty doornemen. Graag stel ik me daarna verkiesbaar tijdens de ALV in november. Ik zie het als een mooie uitdaging het penningmeesterschap van Shinty op me te nemen, met een lustrumjaar, een nieuw strategisch plan, ambitieuze teams, toekomstige investeringen en uiteraard een fantastische vrijwilligersbasis. Genoeg te doen: Samen maken we er iets moois van!

Joris Frederix

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]