header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Nieuws afbeelding 15-2-2023

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op hockey, een andere sport of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.


Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.


Een aanvraag kan worden gedaan door een intermediair. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker, buurtsportcoach of cultuurcoach. Het Jeugdfonds betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub of cultuurinstelling. 


De ervaring leert dat sommige ouders dit pas lopende het seizoen gaan regelen. Het indienen van een aanvraag met terugwerkende kracht is in principe niet mogelijk. Dus vraag het tijdig aan voor het nieuwe seizoen start.


Lees op de website van het Jeugdfonds hoe het precies werkt.

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]