header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de Bestuurstafel: Daniëlle Cornelissens

Nieuws afbeelding 7-4-2023

Helaas heeft Steven Beekhuis, Hoofd Technische Zaken Senioren er begin deze maand voor gekozen om per direct te stoppen als bestuurslid bij Shinty. Voor de komende periode hebben we een tijdelijke oplossing kunnen vinden, om de taken van Steven waar te nemen. De vacature voor de bestuursfunctie HTZ Senioren staat inmiddels uit, en we hopen binnenkort een extra nieuw bestuurslid te mogen verwelkomen.

 

Want, zoals al langer gepland, is voor Gijs Bakker, Hoofd Technische Zaken Jeugd (HTZJ) en mijzelf Secretaris & Hoofd Communicatie (S&HC) in juni het moment aangebroken om onze bestuurstaken neer te leggen. Na respectievelijk 3 en 4 jaar dragen wij het stokje over aan twee nieuwe enthousiastelingen. Het Bestuur is dan ook ontzettend blij dat voor beide functies een opvolger is gevonden, uiteraard nog in afwachting van goedkeuring door de ALV in juni. Bas Wegener heeft zich beschikbaar gesteld als HTZJ en Somaye Dehban wil graag als S&HC aan de slag. 


Het is fantastisch om te zien dat Somaye en Bas als vrijwilligers deze functies willen invullen. Zonder vrijwilligers kan, nee zou, Shinty niet bestaan. Bijna alles wat er geregeld, georganiseerd, bedacht en uitgevoerd wordt, wordt gedaan door vrijwilligers. Ieder feestje, alle commissies, elk toernooitje, iedere keer weer hebben we op die dagen en natuurlijk ook in de voorbereidingen, vrijwilligers nodig om dit mogelijk te maken. Ja, dat is veel werk, maar dat zou eigenlijk helemaal niet zo veel werk moeten zijn. Er is nu een relatief kleine groep mensen die al deze taken uitvoert, maar wanneer er meer leden, ouders van leden, partners van leden of wie dan ook, zouden willen helpen bij al deze taken, dan zou het helemaal niet zoveel tijd meer moeten kosten. Immers, vele handen maken licht werk!

 

Zoals vastgesteld in het Beleidsplan van 2022, is het werven van vrijwilligers een belangrijk punt. Inmiddels zijn onze ‘kwartiermakers’ Astrid Bel, Alexander Lanni en Mette Meerdink-Veldboom al enkele maanden bezig om te inventariseren en een plan te maken, hoe we meer vrijwilligers kunnen betrekken bij Shinty.

 

Er zijn een aantal fabeltjes over het zijn van vrijwilliger, ik ontkracht ze graag even.

‘Als vrijwilliger moet ik verstand hebben van hockey’

Nee hoor, helemaal niet! Natuurlijk is het voor sommige functies wel noodzakelijk, maar lang niet bij alles. Ikzelf heb nog nooit gehockeyd en weet net wat shoot is, maar heb straks wel 4 jaar in het Bestuur gezeten. Er zijn genoeg functies waar je helemaal geen hockeykennis nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de Evenementen, Bar of Communicatie Commissie. 

‘Het kost heel veel tijd’

Het kan zeker wat tijd kosten, maar dat hoeft echt niet! Soms zijn we al ontzettend blij met een middagje hulp bij een feestje voor de Jongste Jeugd of een avond bij de Silvercup. En zoals ik al eerder schreef, hoe meer vrijwilligers, hoe minder tijd het iedereen kost. 

‘Alleen als je iemand in het Bestuur of de Commissie kent, mag je er bij’

Iedereen is welkom! Ik kende ook niet zo veel mensen, voordat ik bestuurslid werd. Somaye haar zoon hockeyt pas sinds dit seizoen bij Shinty, kende niemand uit het huidige Bestuur en toch stelt zij zich nu kandidaat!

 

Maar wat vooral belangrijk is: het is ook heel erg leuk! Je leert veel mensen kennen, het is gezellig en het voelt goed om samen ergens aan te kunnen bouwen! We kunnen alle hulp goed gebruiken, of het nu een paar uur per week is of eenmalig een middag. Er zijn nog een aantal vacatures waar we echt dringend mensen voor nodig hebben. Bijvoorbeeld voor in de Technische Commissie zijn we op zoek naar een aantal Lijn-Coördinatoren voor volgend seizoen. Maar ook in de G-Hockey Commissie kunnen we je hulp nog goed gebruiken! Wil je graag iets betekenen voor de club of wil je meer informatie? Stuur me dan vooral even een mailtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op via [email protected], want: Samen zijn we Shinty!

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]