header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de Bestuurstafel

Nieuws afbeelding 25-6-2023

Toen Xavier van den Thillart mij 3 jaar geleden vroeg of ik de Bestuursfunctie Hoofd Technische Zaken (HTZ) Jeugd op mij wilde nemen, moest ik ondanks mijn langdurige en brede hockeyachtergrond, eerlijk gezegd wel even nadenken. Enerzijds moest ik doorontwikkelen op dat wat voorgangers al bereikt hadden, met daarbij het invullen van de eigentijdse opgave waar de jeugdafdeling voor stond, bovendien moest ik de uitdaging aangaan om een stevige technische en organisatorische kwaliteit- en professionaliseringslag door te voeren. Maar anderzijds wist ik ook dat dit een enorme (tijds)investering zou betekenen, aangezien jeugdhockey-ontwikkeling een van mijn passies is. En een passie kan je niet half doen. Toch heb ik na eerst 3 jaar Lijnco te zijn geweest, met heel veel plezier deze uitnodiging aangenomen en de daaropvolgende 3 jaar het werk van Bestuurslid HTZ Jeugd gedaan.

Ondanks de Coronapandemie, de landelijke trend van teruglopende ledenaantallen en het groeiend tekort aan vrijwilligers, ben ik super trots op wat de (Jongste) Jeugd gedurende deze seizoenen op Shinty heeft bereikt en op iedereen die hierbij betrokken is geweest! Er is dan ook heel hard gewerkt door alle Lijn Coördinatoren, De Technisch Manager & Technisch Coördinatoren, de Trainers & Coaches, de Team Managers, de Zaalcommissaris, de Keepercommissaris, de Wedstrijdsecretaris en alle ander vrijwilligers (ouders) er om heen, om met het aangescherpte en geactualiseerde technisch beleid en opleidingsplan in de hand, hun bijdrage te leveren aan het plezier en de resultaten van onze jeugdspelers en -teams! En die liegen er niet om. Bij de junioren heb je eigenlijk de hulp van iedereen nodig zoals Communicatie, Evenementen, Arbitrage, Tuchtcommissie, Secretariaat, Penningmeester en Ledenadministratie. Die hulp was fantastisch!

De positief kritische feedback van de ALV, de energieke samenwerking met mijn mede-bestuursleden en de ondersteuning die ik van alle kanten heb ervaren, heeft er mede voor gezorgd dat het een intensieve, maar heel leuke job was. Heel veel dank hiervoor aan iedereen, want zonder jullie stond Shinty niet waar het nu staat met haar bloeiende jeugdafdeling in de volle breedte. Ik blijf elke zaterdag beschikbaar om te sparren over hockey, onder het genot van een bakkie koffie. Er blijven natuurlijk altijd verbeterpunten "open staan” en er komen weer nieuwe uitdagingen. Het is nu echter aan mijn opvolger Bas Wegener om het stokje over te nemen als HTZ Jeugd en ik wens hem hierbij heel veel plezier en succes toe.

Gijs Bakker

Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]