header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Langs de Lijn: O16

Nieuws afbeelding 5-3-2024

M016-3

De eerste wedstrijd buiten op het veld na de winterstop en het zaalseizoen. Altijd weer spannend. Hoe is het weer? Wel of geen thermo? Hoe is het met de conditie? Hoe goed zijn de tegenstanders in de nieuwe poule? Er werd kortom met de nodige vragen aangetreden tegen de eerste tegenstander, Nieuwegein M016-3. Na een uitgekiende warming-up en lekker inspelen, gingen we van start. De spirit en inzet was vanaf het fluitsignaal al goed. Ondanks dat Nieuwegein met de nodige powerplay de druk hoog hield, kwamen er in de omschakeling kansen voor ons. Een van de eerste kansen was meteen raak! 1-0 voor. Daarna ging het gelijk op met kansen over en weer. Gelukkig was keeper Puck in bloedvorm en hield de nul. In de eerste helft werd zelfs de 2-0 gemaakt. Dat zou een lekkere stand voor de rust zijn, maar helaas maakte Nieuwegein met een genadeloos schot de 2-1. Dat was dan ook de ruststand. Fruit waren we helaas vergeten, maar dat mocht niet deren. In de 2e heft begon Nieuwegein sterk en leek de gelijkmaker in de maak, maar met wederom een mooie aanval werd het enigszins onverwacht 3-1. Nu vasthouden! Sterker nog het werd 4-1. Een sterk slotoffensief van Nieuwegein mocht niet meer baten. Ze scoorden nog 1 keer, zodat de eindstand 4-2 werd.  Kortom een lekker potje en een uitstekende start van de 2e seizoenshelft!

JO16-1

Zaterdag mochten we in de Super B starten tegen Myra JO16-1. Optimaal voorbereid na een strakke serie oefenwedstrijden. Helaas keken we na de 1e kwart al tegen een 2-0 achterstand aan, maar door gedisciplineerd spel konden we Myra steeds beter ontregelen, wat resulteerde in mooie Shinty doelpunten in het 2e en 3e kwart. Helaas konden we het in het 4e kwart, waarin we ook sterk bleven aandringen, niet ombuigen naar een overwinning. Aangezien we de arbitrage zeker niet meehadden en twee doelpunten van Shinty zijde werden afgekeurd, uiteindelijk tevreden met een 2-2 gelijkspel. Zeker geen onverdienstelijk begin!

MO16-2

Zaterdag was het de eerste wedstrijd in de nieuwe poul voor de meiden van MO16-2.

Het begin was weer even wennen en waren ze niet heel scherp al snel was daar het eerste tegen doelpunt, maar de meiden wisten na de eerste rust en een goede peptalk van hun trainer David zich zeer goed te herpakken en daar waren dan 3 doelpunten in een kwart.

Na wat fruit in de rust wisten de meiden dit vol te houden en scoorde ze in het derde kwart nog 2 doelpunten maar de meiden van Vianen hadden ook dit idee en scoorde er helaas ook 2.

Het laatste kwart scoorde beide teams nog allebei een goal en werd de eind uitslag 4-6 voor Shinty.

JO16-2

Op deze zonovergoten zaterdag trad de JO16-2 om 13.30 op veld 2 aan tegen Eemvallei JO16-2. Het was de eerste veldwedstrijd na de winterstop, dus aan energie en enthousiasme ontbrak het niet. Desondanks kwam het spel in het eerste kwart wat moeizaam op gang. Na twee prachtige doelpunten van onze kant werd het spel gelukkig wat vrijer. Wel was en bleef het flink werken tegen deze vrij fysiek spelende tegenstander. Met een goede opbouw van achteruit, werden de spitsen goed aangespeeld vanuit het middenveld. Daardoor liep de score verder op in het voordeel van Shinty. In het derde kwart werd het even spannend toen de tegenstander in twee minuten tijd twee keer scoorde. Maar gelukkig herpakten onze heren zich goed, waardoor uiteindelijk met 6-2 werd gewonnen. Al met al een veelbelovende start van het veldseizoen.

MO16-1

Afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op het veld tegen het voor ons redelijk onbekende Abcoude MO16-1. Iedereen kwam met veel skills het zaalseizoen uit en had er zin in. Scheen ’s ochtends het zonnetje nog, nu was het toch een beetje fris. Maar spring is coming. Flitsend gingen ze van slag, duidelijk de overhand. Snel 1-0 voor, prachtig doelpunt na mooie samenwerking en strakke passes. Onze geblesseerde speelster deed de socials. Wat onrust over de opstelling van de tegenstanders zorgde dat de flow en het vechten wegzakte en daar maakte de tegenstander goed gebruik van met als gevolg achterstand 1-3. Gelukkig kwamen we weer aardig terug, met een paar kansen en een doelpunt. De gelijkmaker werd helaas afgekeurd en de tegenstander scoorde nogmaals. Eindstand 2-4. Volgende week weer een kans in Zutphen. Go girls!

MO16-4

MO16-4 is een uniek team dat voor de helft bestaat uit Shinty spelers en voor de andere helft uit oud-MHC Maarn spelers. De eerste periode was het even wennen aan elkaar en aan elkaars spel, maar met elke wedstrijd die de meiden spelen zie je het team groeien! De laatste wedstrijd van de zaalhockey wonnen we en deze goede energie zagen we dit weekend ook weer op het veld. Helaas net verloren met 2-3, maar de spirit zit er in dus dat belooft wat voor de komende 9 wedstrijden. 1 ding is zeker: of ze nou verliezen of winnen, plezier hebben ze zeker!