header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Langs de Lijn: O18

Nieuws afbeelding 12-3-2024
MO18-1:

Zaterdag mochten we aantreden tegen Zwart-Wit MA1. Er was flinke file het leek wel een ZWARTE zaterdag. Door deze lange autorit hadden we nog maar een kwartier voor de voorbereiding. Ondanks dit wisten we toch goed te starten. De energie was goed en we kregen een aantal kansen. Helaas wisten we deze niet te verzilveren. Zwart-Wit kreeg daarentegen ook wat kansen en daardoor bleef het spannend. Ondanks dat we de overhand hadden, viel in de laatste minuut van het tweede kwart  de 1-0 door de Brabanders. Gelukkig maakten we dit in de tweede helft goed door een mooie teamgoal ingetikt door Isabelle. 1-1. We bleven goed hockeyen en gingen het 4de kwart in. De energie was in dit kwart wat minder en hierdoor keken we na een goal van de tegenstander weer tegen een achterstand aan. 2-1. Met nog 3 minuten op de klok wist Lotte uit het niets een prachtige backhand in het goal te schieten. 2-2. Isabelle knalde de bal nog op de lat, maar het mocht helaas niet baten. De eindstand 2-2. Volgende week spelen we tegen Berlicum thuis en gaan we ons uiterste best doen om de 3 punten te pakken.

MO18-03:
Afgelopen zaterdag moesten wij uit spelen tegen Montfoort. Het ging om de eerste plek in de poule. Hoewel het erg winderig was en we weer op een zandveld moesten spelen, begonnen we de wedstrijd positief. Al snel kregen we een eerste tegen goal. We lieten ons niet tegenhouden, daarom scoorden we gelukkig al snel een goal bij de tegenstander. De hoop was echter van korte duur, we kregen al snel weer een tegen goal. Inmiddels stond het 2-1 voor Montfoort. We hadden heel veel kansen, maar door de goede verdediging en keeper van de tegenstander lukte het niet om te scoren. Tot de vierde kwart was dat de stand. Toen besloten we onze keeper van het veld te halen, het was alles of niets. Hoewel we het heel spannend vonden, gingen we er met goede hoop en veel energie tegenaan. Met elf spelers in het veld wisten we toch nog een heel mooi goaltje te maken. Het werd uiteindelijk 2-2, dit betekent dat we nog steeds eerste staan in de poule!

MO18-4:
Het is vandaag 9 maart en MO18-4 speelde vandaag een mooie lente wedstrijd tegen Kampong MO18-10. Uitslag van deze wedstrijd was 2-3 (gewonnen!). Geen moment zijn we in gevaar geweest. Het was een heel sportieve wedstrijd. Het was fijn weer om buiten te hockeyen en we bedanken onze invallers.

JO18-1:
Zaterdag 9 maart om 12.45 verzamelen bij Planet Happy waarbij alle spelers natuurlijk ruim op tijd in de juiste complete outfit klaar waren voor een wedstrijd tegen IJsseloever. Op basis van de statistieken zouden we deze pot ruim kunnen winnen om nog meer uit te kunnen lopen op de nummer twee in de poule…. Maar, zoals we allemaal weten, is de praktijk soms weerbarstig.
Na het bespreken van de wedstrijdtactiek en stevig inspelen konden we los. Zowel de eerste als tweede kwart hadden we speloverwicht maar scoorde de tegenstander helaas twee keer. Na de rust kantelde het tij. In het derde kwart zette Finn een mooie aanval op, Ole schoot hard op het doel en Honey tipte de bal in het net. Vervolgens werd een strafcorner verzilverd door de ‘good old’ baksteen van Borisov. In het vierde kwart werd het spel wat grimmiger maar kwamen beide partijen niet meer aan scoren toe. Eindstand: 2-2.
Juul, Broekie, Ole, IVG, Borisov, Justus, Stingy, Jellybean, Honey, Finn, Ties, Kevert, Gijs, Marinus, Josh en Tonki

JO18-2:
Na de promotie van JO18-2 naar de subtopklasse is winnen helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Het goede nieuws is dat we als team wel steeds beter worden. Vol goede moed begonnen we zaterdag dan ook aan de wedstrijd tegen Amersfoort JO18-1. Helaas geen klinkende overwinning, want de tegenstander was net wat sneller en technisch iets behendiger dan wij, maar wel weer wat geleerd. Dus volgende week weer een kans tegen HvB JO18-1!