header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Aanbevolen.

2-6-2009
Coach en hockeyvader Peer van Putten heeft een bijzonder verzoek aan alle leden van Shinty. Lees zijn brief en reageer!
 
 

Op 04 juni 2009 neem ik met mijn team LiveToGive deel aan de jaarlijkse fietsactie Alpe d’HuZes.

 

Deze actie houdt in dat zo’n 1500 fietsers individueel en in teamverband de Franse berg Alpe d’Huez op één dag minimaal 6x  beklimmen, dwz om die dag 6x 13 km te klimmen en zodoende telkens meer dan 1100 hoogtemeters te overbruggen met hellingen van 15%. Zeg maar 6x de Eiffeltoren opfietsen. Gekkenwerk? Ja, maar daarom doen we het ook. We leggen ons niet neer bij de bestaande realiteit, net zoals kankerpatiënten zich niet bij de bestaande realiteit wensen neer te leggen!

 

Alpe D’HuZes stelt zich ten doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Met dit geld worden onderzoeks- en revalidatie programma’s gefinancierd. Ook komt er dit jaar dankzij Alpe d’HuZes een leerstoel “Leven met kanker” aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

 

De redenen waarom ik deelneem zijn de volgende: mijn echtgenote Brechtje overleed in 2007 op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker, mijn 14-jarige dochter Nienke overleefde kanker toen ze 1 jaar was. Daarnaast zijn er heel veel mensen in mijn directe omgeving die aan kanker gestorven zijn, die ervan genezen zijn, en die ertegen strijden. Voor al die mensen wil ik mij inzetten. Het motto van de Alpe d’HuZes is niet voor niets “Opgeven is geen optie”. Niet voor niets heet mijn team “LiveToGive”. En niet voor niets is onze gezamenlijke missie: “Anderen faciliteren en inspireren Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker.” Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit is het niet. We willen met zijn allen positief bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten en voormalige patiënten.

 

Alpe d’HuZes voert een anti-strijkstokbeleid, dwz dat elke opgehaalde euro ook daadwerkelijk naar de bestemde onderzoeks- en revalidatieprogramma’s gaan. Dit beleid heeft tot nu mooie resultaten opgeleverd, want de opbrengsten zijn vanaf 2006 elk jaar verdievoudigd: van 370.000 euro in 2006 naar 1,3 miljoen in 2007 naar 3,6 miljoen in 2008. De teller staat voor dit jaar al op 3,8 miljoen, maar we hopen met zijn allen de 6 miljoen te halen!

 

Het Oosterlicht College in Nieuwegein, waar ik als docent en decaan werkzaam ben, heeft met het project “Opgeven is geen Optie” al zo’n 40.000 euro opgehaald! Bijzonder is dat 50 leerlingen in juni meegaan naar Frankrijk om zich daar als vrijwilliger voor Alpe d’HuZes in te zetten. Mijn inspanningen om naast financiële ook ideële doelstellingen te behalen, zijn daarmee zeker geslaagd!

 

Ik heb jullie steun nodig. Ik heb twee verzoeken: wil je me sponsoren, en wil je deze brief verspreiden onder diegenen van wie je denkt dat ze deze actie een warm hart toedragen?

 

Hoe kun je me sponsoren?

1.      via internet:  www.opgevenisgeenoptie.nl > deelnemerssite > teams > blz 3 > LiveToGive > Peer van Putten

2.    via bankrekening Alpe d’HuZes: rekening 3731.46.116 onder vermelding van betalingskenmerk: 00159 team LiveToGive

 

Alvast bedankt!

 

Peer van Putten

 

Verdere informatie:

www.opgevenisgeenoptie.nl

www.livetogive.nl

De zender radio-2 (Henk Kranenbarg) besteedt regelmatig aandacht aan Alpe d’HuZes

Bijlage Deel op:

Zoeken

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]