header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 17-1-2014

Graag wens ik iedereen die bij Shinty betrokken is namens het bestuur een sportief 2014 met veel hockeyplezier. Het belooft een mooi jaar te worden.

Veel hockeyers zitten inmiddels halverwege de zaalcompetitie. Koning Winter weliswaar nog moet komen, en toch duurt het nog maar een week of zes en dan begint het veldhockey al weer! Een hockey-hoogtepunt in 2014 wordt ongetwijfeld de WK Hockey in Den Haag. Enkele honderden Shinty leden en ouders gaan in juni in het ADO stadion genieten van tophockey. Ook op Shinty gaan we weer genieten van tophockey, zowel op zaterdag als op zondag. En als onze verwachtingen werkelijkheid worden, dan spelen we vanaf komende zomervakantie zelfs op een nieuw eerste veld.

Shinty heeft 2013 feestelijk en in stijl afgesloten. Zo heeft Shinty in het laatste weekend een succesvol zaalhockey toernooi georganiseerd. En vele honderden jongeren hebben in datzelfde weekend genoten van een fantastisch AB-feest in ons clubhuis. Deze twee activiteiten vormen de afsluiting van een grote hoeveelheid activiteiten in onze club. Het draaiende houden en op een hoger plan brengen van trainingen en wedstrijden is al een hele klus. Maar de lijst wordt pas indrukwekkend als we kijken naar het organiseren van allerlei evenementen en toernooien, het opzetten van funkey, het onderhouden van relaties met sponsoren, het op peil houden van arbitrage, etcetera. Dat is alleen mogelijk geweest met de inzet van jullie. Voor het bestuur is het een genoegen om te werken voor een club waarvoor zoveel ouders en jeugdleden zich vrijwillig inzetten. Dank en hulde!

In de eerste twee weken van 2014 is Shinty vliegend van start gegaan. Al voorafgaand aan onze eigen gezellige nieuwjaarsborrel op 5 januari waren de nieuwe sponsorborden langs de velden geplaatst. Een dag later hebben we veel nuttige contacten kunnen leggen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Dat heeft er bijvoorbeeld aan bijgedragen dat Shinty afgelopen week op verzoek van Heuvelrug Sport Initiatief gastheer is geweest voor een bijeenkomst van vertegenwoordigers van alle sportverenigingen in de gemeente. Tijdens die druk bezochte bijeenkomst heeft burgemeester Naafs een toelichting gegeven op de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. Voor sportverenigingen betekent dat een aantal nieuwe regels voor openingstijden en schenktijden, voor het organiseren van evenementen, en voor vergunningen en ontheffingen. De samenwerking tussen gemeente en de sportverenigingen bij de totstandkoming is prima geweest. Waar veel gemeenten nog worstelen met dit vraagstuk, heeft Utrechtse Heuvelrug inmiddels een goed werkbare verordening met breed draagvlak in de politiek en de sportwereld. Een unieke prestatie, en hoopgevend voor andere beleidsthema’s.

In 2014 gaan we uiteraard ons nieuwe Shinty beleid invullen, dat in november in de ledenvergadering is vastgesteld. We zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van de vijf nieuwe commissies. Enkele nieuwe voorzitters zijn inmiddels benoemd: Jochem Moerkerken voor de evenementencommissie en Dominique Vijverberg voor de arbitragecommissie. Met de grote bereidheid van jullie allemaal gaan we onze ambitie daadwerkelijk waarmaken: Shinty wil alle leden, senioren en junioren, op z’n eigen niveau plezierig en goed hockey bieden met een uitstekende organisatie.

André ten Damme 

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]