header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
TC, Hockey Technische Commissie

Inspelen van de keeper

Nieuws afbeelding 26-8-2014

Iedereen is het er over eens dat een goede keeper belangrijk is voor het team. Voor de wedstrijden (en trainingen) zie je echter vaak een kluitje spelers voor het doel die proberen zo hard mogelijk te scoren. Daartussen staat dan vaak een keeper die mag proberen die ballen tegen te houden. En dan nog het liefst alle ballen tegelijk.  

 

In de praktijk blijkt dit zelden een goede start voor een training, een wedstrijd, of een lange carrière als keeper.  

 

Een slecht ingespeelde keeper is koud en kan minder makkelijk bewegen en heeft vaak angst voor de bal.  Een goed ingespeelde keeper is lekker warm, kan goed bewegen en heeft geen angst voor de ballen die in de wedstrijd of training op hem afkomen.  

 

Hierbij wat tips om te zorgen dat de keeper beter aan de wedstrijd of training kan beginnen:

- Zorg ervoor dat het team op tijd op het veld staat. Ben je te laat dan gaat dit altijd ten koste van de keeper. Hij moet zich tenslotte nog aankleden

- Zorg dat 1 van de spelers van het team de keeper in zijn goal inspeelt. Naast het warm worden is ook het weer testen of de uitrusting die dag goed zit. Geef de speler een paar ballen en maak hem duidelijk dat het belangrijkste is dat de keeper warm wordt en dat alleen kan als hij voldoende ballen op de keeper speelt.

- Begin vanaf drie meter rustig over de grond op de keeper te pushen. En pak langzaam wat meer de hoeken en de hoogte.

 

  

Let op: hard slaan heeft in het begin van het inspelen GEEN ENKELE ZIN. De keeper geeft zelf wel aan als hij warmer wordt en het wat harder kan. Maar de keeper bepaald dat.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=N09ph9Y_Q7o

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]