header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Planning Jeuggdhockey Periode 5 en 6

Nieuws afbeelding 26-4-2023

Belangrijke data - lijn/selectie trainingen - teamindelingen - teamafspraken

 

Hallo allemaal, het is alweer tijd voor periode 5 van het hockeyseizoen. Kenmerkend voor deze periode zijn de lijn- en selectietrainingen, de laatste competitiewedstrijden en eventuele kampioenschappen. Vervolgens start periode 6 met de nieuwe teamindelingen en de voorbereiding op het volgende seizoen. In dit stuk lees je de planning van periode 5 en 6. Daarnaast is er meer informatie te vinden over de procedures die zorgvuldig gevolgd worden rondom teamindelingen, selecties (1e/2e lijn ABC) en opstart van het nieuwe seizoen.

 

Belangrijke data

 

-         Meivakantie: 27 april - 7 mei. Geen trainingen en wedstrijden Jongste Jeugd en Jeugd

-         Selectie of lijntrainingen: zie bijlage voor het trainingsschema

Jongens ABC: 8 en 15 mei

Meiden ABC: 9 en 16 mei

Meiden D: 12 mei

Jongens D: 17 mei

-         Hemelvaartsdag: 18 mei. Alleen training MB1, JA1, JB1 en senioren. Zie bijlage

-         Hemelvaartsvrijdag: 19 mei. Geen training Jongste Jeugd en Jeugd Breedte. Zie bijlage

-         2e pinksterdag: 29 mei. Geen training

-         Laatste competitiewedstrijden seizoen 2022-2023

Zaterdag 27 mei: O18 (1e klasse en lager)

Zaterdag 3 juni: Super O18/O16

Zaterdag 10 juni: overige teams Jeugd en Jongste Jeugd

Zaterdag 17 juni: Jongste Jeugd Slotdag O8, O9 en O10

-         Publicatie nieuwe selectieteams: 11 juni

-         Start trainingsschema nieuwe teams: 12 juni

-         Zomervakantie

Jongste Jeugd (O8, O9 en O10): 18 juni

Breedte ABCD: 18 juni

1e en 2e lijn ABCD: 2 juli

-         Start voorbereiding seizoen 23/24

1e lijn AB: 7 augustus

1e lijn CD en 2e lijn ABCD: 14 augustus

Breedte ABCD en Jongste Jeugd: 28 augustus

-         1e competitiewedstrijd

1e lijn AB: 2 september

Jeugd en Jongste Jeugd: 9 september

 

Lijn- en selectietrainingen ABCD-jeugd:

In periode 5 zullen de lijn- en selectietrainingen plaatsvinden. De lijn of selectietrainingen gelden voor iedere jeugdhockeyer die momenteel in de E8, D, C, B en 1e jaar A speelt. Je doet mee in de lijn/selectietraining waarin je volgend seizoen actief bent.

Dus:

  • D-lijn (O12): Huidige E8 en 1e jaars D
  • C-lijn (O14): Huidige 2e jaars D en 1e jaars C
  • B-lijn (O16): Huidige 2e jaars C en 1e jaars B
  • A-lijn (O18): Huidige 2e jaars B en 1e jaars A

 

Selectietrainingen ABC jeugd

Voor: jeugdspelers die volgend seizoen actief zijn in de ABC jeugd en in aanmerking (willen) komen voor een selectieteam (A1/A2, B1/B2, C1/C2). 

Wanneer: zie bijlage voor het trainingsschema van de hele week

  • Jongens C (O14): maandag 8 en 15 mei 16.45-18.00
  • Jongens B (O16): maandag 8 en 15 mei 18.00-19.15
  • Jongens A (O18): maandag 8 en 15 mei 19.15-20.30

 

  • Meiden C (O14): dinsdag 9 en 16 mei 16.45-18.00
  • Meiden B (O16): dinsdag 9 en 16 mei 18.00-19.15
  • Meiden A (O18): dinsdag 9 en 16 mei 19.15-20.30

 

Spelers die aangeven in een selectieteam te willen spelen committeren zich hiermee automatisch aan bijbehorende teamafspraken. Voor de selectietrainingen geldt een aanmeldingsplicht, doe dit uiterlijk zondag 7 mei via de volgende link.

 

Ben je (1 of beide trainingen) verhinderd of geblesseerd, maar wil je wel in aanmerking komen voor een selectieteam? Stuur dan een mail naar [email protected] met opgave van reden.

 

Lijntrainingen

Voor: Jeugdspelers die volgend seizoen actief zijn in de ABC jeugd die niet in aanmerking (willen) komen voor een selectieteam + alle D spelers

De lijntrainingen zullen plaatsvinden op 8, 9, 12, 15, 16 en 19 mei (zie bijlage voor het schema). Hiervoor geldt geen aanmeldingsplicht. 

 

Teamindelingen

Gedurende het hele seizoen zorgt de jeugdopleiding voor meerdere evaluatiemomenten van de jeugd. Met de periodieke evaluaties proberen we elke speler het volgende seizoen in een passend team te plaatsen waar deze speler het beste tot zijn/haar recht kan komen. De eindbeoordeling voor het indelen van de teams komt tot stand door een samenwerking van trainers, coaches, technisch coördinatoren, technisch manager en de lijncoördinatoren. 

 

Het beoordelingsproces wordt afgesloten met selectietrainingen voor de ABC 1e en 2e lijn teams. Meld je voor de selectietrainingen uiterlijk zondag 7 mei aan via de volgende link.

 

De volgende criteria worden gebruikt bij de indeling van de teams:

 

Fase 1: F1, F2 en E6-spelers worden ad random ingedeeld in nieuwe teams zonder dat hockeyvaardigheden of spelbeleving worden meegenomen - 'samenstellen van teams'

 

Fase 2: E8 en 1e en 2e jaars D-spelers worden ingedeeld op basis van gelijke hockeyvaardigheden en/of spelbeleving en op basis van sociale gronden - 'actief samenstellen van teams'

 

Fase 3 en 4: 

 

Selectie:

C, B en A spelers worden ingedeeld in de 1e en 2e lijn teams op basis van individuele sterkte volgens het TIPS principe (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid). Deze evaluatie wordt 5 keer per jaar uitgevraagd aan trainers en coaches. Bovendien wordt door het professionele kader zorgvuldig gekeken naar de potentie van een individuele speler, in combinatie met de bijbehorende groei die een speler laat zien. Indien mogelijk wordt rekening gehouden met spelers die structureel laten zien meer uitdaging aan te kunnen door ze op uitnodiging mee te laten trainen of spelen bij een hoger team. Vanzelfsprekend kunnen er in geen enkel geval beloftes gedaan worden over het selecteren van individuele en/of groepen spelers voordat de selecties rond zijn. Zo kunnen er tot die tijd nog aanmeldingen of juist opzeggingen binnenkomen, kunnen spelers langdurig geblesseerd raken, of afvallen bij andere clubs.

Daarnaast moeten spelers zichzelf aanmelden voor de selectietrainingen om voor een selectieteam in aanmerking te komen. Via deze aanmelding committeren zij zich aan de bijbehorende teamafspraken. Ook met de verhouding 1e en 2e jaars wordt rekening gehouden - 'selecteren'

 

Breedte

Breedte teams (vanaf 3e team ABCD) biedt Shinty de kans om een verzoek in te dienen bij de lijn-coördinator, om samen met een andere speler (vriend of vriendin) in hetzelfde team ingedeeld te worden. De lijncoördinator heeft dan van beide spelers (t/m de C-leeftijd ook van de ouders) een verzoek nodig om dit in behandeling te kunnen nemen. Kijk op de website voor de desbetreffende lijncoördinator en mail uiterlijk 7 mei.   

 

Begeleiding

Alle teams krijgen begeleiding en ondersteuning vanuit Shinty. De volgende personen kunnen benaderd worden voor allerlei organisatorische zaken met betrekking tot het team, velden, trainingen, competities, etc.

-         Begeleiders Jongste Jeugd: Technische Coördinatoren JJ en lijnco’s JJ

-         (Trainer/) Coaches breedte-teams (vanaf 3e team ABCD): Technisch Coördinator Breedte en Lijnco's

-         Trainer/coaches selectieteams (1e en 2e lijn ABCD): Technisch Manager

-         Managers/team-begeleiders van alle teams: Lijnco's

 

Check de website voor de juiste Lijnco

 

!!!!WE NEED YOU!!!!

Wil je als ouder zelf (het team van) je kind ondersteunen, bijvoorbeeld als trainer/coach, coach of manager in het begeleidingsteam? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de betreffende Lijnco! De Lijn-coördinatoren nemen je aanmelding in behandeling en streven ernaar om voor de zomervakantie de begeleidingsteams al rond te hebben

 

(Team) afspraken selectieteams

Om in aanmerking te komen voor een selectieteam wordt van spelers verwacht dat zij volledig commitment geven aan het team en alles uit zichzelf en teamgenoten halen om zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Zo wordt verwacht dat selectiespelers op tijd terug zijn van vakanties om een goede voorbereiding te draaien. Doorgaans zijn er 3 tot 4 weken nodig om teams klaar te krijgen voor de competitie. Er moet een hecht team gecreëerd worden met fitte spelers op de juiste posities. De voorbereiding voor 1e lijn AB-teams start op 7 augustus, de 1e lijn CD en 2e lijn ABCD-teams starten op 14 augustus. Lukt het door bijzondere omstandigheden niet om aanwezig te zijn vanaf de 1e training, neem in dat geval contact op met de Technisch Manager, Maaike Hendriks ([email protected]).

 

1e teams trainen 2x per week 1.5 uur en hebben om de week een 3e training van 1 uur. 2e teams trainen 2x per week 1.25 uur. Verwacht wordt dat alleen in uitzonderlijke gevallen en in goed overleg met de trainer/coach afgezegd kan worden voor een training of wedstrijd. Verjaardagen, vakanties, feestjes, weekendjes weg en huiswerk (ook tijdens toetsweken) dienen om (inhaal)competitiedagen en trainingen heen gepland worden. In de speeldagenkalender van de KNHB staan alle competitiedagen vermeld. 

 

Met sportieve groet,

 

Maaike Hendriks (Technisch Manager) en Gijs Bakker (Hoofd Technische Zaken)

Bijlage Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]