header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

Uitkomsten Zaalenquête

16-5-2024

Beste leden en ouders,

De resultaten van onze zaalenquête zijn binnen en die willen we graag met jullie delen. Het zaalseizoen ligt inmiddels alweer even achter ons, maar graag blikken we nog even terug op de zaal, met de uitkomsten.

Enthousiasme

Uit de polls en uit geluiden tijdens het zaalseizoen blijkt dat de kinderen enthousiast zijn over het hockeyen in de zaal. Bij de jongste jeugd is dit enthousiasme zelfs groot te noemen. De clinics verzorgd door Anouk, Maaike en Dana worden als zeer waardevol ervaren. Men ervaart een bevordering van de technische ontwikkeling en men vindt het een mooie invulling voor in de winterstop. 


Kwaliteit zalen

Uit de polls kwam overduidelijk de voorkeur voor het organiseren van zoveel mogelijk zalen, zodat iedereen kan trainen ten opzichte van minder zalen die aan alle voorwaarden (zoals de aanwezigheid van balken) voldoen.  

In de tips was teleurstelling te lezen over imperfecte zalen (qua locatie te ver weg, het ontbreken van balken of een te kleine zaal). Voor een kleine club als Shinty is het vinden van geschikte zalen een enorme uitdaging. 

Voor aankomend seizoen leggen we de nadruk op het efficiënt gebruiken van de beschikbare zalen. De kinderen die écht willen trainen, moeten dit ook echt kunnen doen. Afgelopen seizoen kwam het zo nu en dan voor dat er te weinig teamleden kwamen opdagen bij een training in een zaal met alle voorzieningen, terwijl een ander volledig aanwezig team stond te trainen in een zaal zonder balken. Dit is echt een verbeterpunt. Hiervoor hebben we een aantal oplossingen in gedachten die wij in samenwerking met de lijnco's en het technisch hart verder zullen uitwerken. 


Informatie en communicatie

Uit de polls blijkt dat er veel onwetendheid was en is over hoe een zaalseizoen eruit gaat zien en waar in het betreffende seizoen rekening mee gehouden moet worden. Een voorbeeld hiervan is de twee weekenden in de kerstvakantie waarin wedstrijden gespeeld werden. Hier hebben we als Shinty geen invloed op, maar kunnen we al wel vroeg in het seizoen meer nadruk op leggen, zodat er eventueel actie ondernomen kan worden door de teams. We zullen volgend jaar dan ook al aan het begin van het veldseizoen meer informatie verstrekken over het zaalseizoen.


Kwaliteit trainingen

Er wordt binnen Shinty altijd nagedacht over de invulling van de trainingen voor jeugdleden. Momenteel worden jeugdleden opgeleid om de jongste jeugd training te geven. Dit wordt gefaciliteerd en begeleid door onze gecertificeerde trainers. Dit blijft in ontwikkeling en wordt voortdurend gemonitord. Van belang blijft de waarborging en verbetering van de kwaliteit van de trainingen; ook in de zaal. Ouderparticipatie is hierin op dit moment een belangrijk punt dat onderzocht wordt.


Afmelden

Shinty voert in geval van Zaalhockey de zogenaamde 'opt out' werkwijze en dit blijft zo. Iedereen doet mee mits een gegronde reden dit niet te doen, dan meldt het jeugdlid zichzelf af bij de desbetreffende Lijnco.


Bedankt voor jullie feedback en betrokkenheid. Jullie input helpt ons om het zaalhockeyprogramma nog beter te maken. Terwijl we alweer volop in de tweede helft van het veldseizoen zitten, kijken we uit naar een nieuw zaalseizoen vol enthousiasme, betere faciliteiten en duidelijkere communicatie. 


Met sportieve groet,

de Zaalhockey commissie

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]