header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Funkey

Funkey is een door de KNHB ontwikkeld bewegingsprogramma voor 5- en 6-jarigen van de basisschool (schoolgroep 2). Met leuke oefeningen en spelletjes maken kinderen kennis met de basisbeginselen van hockey en bewegen ze op een leuke en verantwoorde manier, waarbij FUN voorop staat, ofwel FUN is KEY! De kinderen hebben voor Funkey scheenbeschermers en een bitje nodig. Een deel van de oefeningen is met hockeystick. Er is een aantal sticks van de club beschikbaar voor kinderen die geen eigen stick hebben.

Twee series per jaar
Per jaar biedt Shinty kinderen uit schoolgroep 2 twee series van 10 lessen aan; Funkey 1 (na de zomervakantie) en Funkey 2 (start na de voorjaarsvakantie). De exacte trainingsdata worden, zodra alle aanmeldingen binnen zijn, per mail bekend gemaakt. 

Een les duurt een uur, de eerste 45 minuten wordt er ‘gefunkeyd’. Daarna is er net als bij 'echt hockey' een gezamenlijke afsluiting met een drankje. Uit ervaring is gebleken dat 45 minuten de maximale spanningsboog is voor kinderen van deze leeftijd. 

De eerstvolgende serie van 10 lessen start  ?? september 2024
Jongens en meisjes funkeyen gemixt van 13.30 uur tot 14.15 uur. 

De kosten voor 10 lessen zijn € 85,- (in seizoen 2023/2024). 
De kosten voor seizoen 2024/2025 zijn nog niet bekend.

Meedoen?
Lijkt Funkey je leuk, vul dan het inschrijfformulier in en mail deze naar [email protected]. Als je eerst wil weten hoe Funkey eruitziet, kun je altijd op woensdagmiddag even komen kijken op Shinty.


 
Voor vragen over Funkey kun je contact opnemen met [email protected].