header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Zaalhockey

Shinty neemt in het winterseizoen actief deel aan de zaalhockeycompetitie. Op deze pagina vind je alle informatie over de gang van zaken bij het zaalhockey.  

Shinty app
De (nieuwe) Shinty-app bevat alle wedstrijdinformatie, dus zorg dat je deze geïnstalleerd hebt op je telefoon. 

Wedstrijdschema
De wedstrijden, tijden en locatie worden in het wedstrijdschema op onze website en in de Shinty app gepubliceerd. In de app vind je (binnenkort) onder ‘teams’ ook je zaalhockeyteam.

Shinty Zaalhockeygids
Dit jaar hebben we alles overzichtelijk bij elkaar gezet in de Shinty Zaalhockeygids 2018-2019. Hierin vind je informatie over de competitie, zaalleiding, training, adressen van de hallen, begeleiding, scheidsrechters en nog veel meer! 
Een aantal belangrijke zaken uit de gids op een rijtje:
  • ALLE personen in de zaal: zaalschoenen (géén zwarte zolen) of op sokken
  • Keepersuitrusting klittenband of plastic gespen (metalen gespen mogen niet afgeplakt zijn)
  • Spelers: gebitsbeschermer, zaalschoenen, dichte vijfvingerige zaalhandschoen, zaalhockeystick, scheenbeschermer
Spelregels zaalhockey
De Arbitrage Commissie heeft de belangrijkste spelregels voor het zaalhockey in deze flyer gezet. 

Zaalleiding
Wie zaalleiding heeft, vind je in de Shinty-app. Dit kan in verschillende hallen in de regio zijn. Zaalleiding bestaat uit 2 personen boven de 18 jaar. Zaalleiding mag niet tegelijkertijd coachen, fluiten of een team begeleiden. In de eerder genoemde zaalhockeygids staat meer informatie over zaalleiding.

Scheidsrechters
Bij breedtesport en AB-teams (1e klasse en verder): (de manager/coach van) een Shinty-team is bij thuiswedstrijden (als Shinty zaalleiding heeft) verantwoordelijk voor het leveren van 2 scheidsrechters voor alledrie de wedstrijden in het blok -inclusief de wedstrijd waarin het Shinty-team niet speelt. Voor het geval er geen ouders in het team zijn met een scheidsrechterskaart, vind je hier een overzicht met huurscheidsrechters voor de zaal.

Per seizoen wordt bepaald welke Topklasse-wedstrijden door Bondsscheidsrechters worden gefloten. Verwacht wordt dat dit voor Topklasse A en B zal gelden. Bij de overige Topklasse (poule C) wedstrijden levert elk team een CS+ scheidsrechter. De managers van JC1 en MC1 worden geacht zelf de CS+ scheidsrechters te benaderen (zie het overzicht met huurscheidsrechters).
Jongste Jeugd/E6- E8-tallen: Elk team brengt 1 spelbegeleider mee.

Teamgrootte en teambegeleiding
  • Maximaal 12 spelers op het digitale wedstrijdformulier (verder te noemen: DWF)
  • Maximaal 6 spelers inclusief keeper in het veld
  • Maximaal 6 spelers in teamoutfit op de bank
  • Maximaal 4 begeleiders op de bank, waarvan 1 begeleider minimaal 18+ 
Sporthallen
De trainingen en competitie vinden plaats in de volgende sporthallen: Hoenderdaal, Driebergen; Sporthal Dolfijn, Driebergen; De Tol, Bunnik; De Binder, Leersum; De Twee Marken, Maarn; Revius, Doorn; Steinheim, Doorn; Jan Wever, Zeist; Galgenwaard, Utrecht. In de bijlage bij de zaalhockeygids vind je contactgegevens en instructies per zaal.


LET OP: we zijn te gast in de sporthal! Respecteer de regels en laat de zaal netjes achter. Plan tijd in voor het evt. neerleggen en opruimen van de balken.

Aanschaf zaalhockeymaterialen
Voor zaalhockey heb je verplicht een zaalhockeystick, een handschoen (incl. gesloten duim) en zaalschoenen (zonder zwarte zolen) nodig. Dit is verkrijgbaar bij Van den Berg Sport, Traaij 44A, Driebergen.

Meer informatie
Op de site van de KNHB staat een hele boel interessante informatie. Er is ook een handig document: Complete informatie vanuit KNHB (speelgerechtigdheid instructies jeugd/senioren).

Zaalhockey contactpersonen
Zaalhockeycommissie [email protected] 
- Wedstrijdsecretaris: vacature
- Overige leden: 4 vacatures

Technisch Manager Jeugd
Teamselectie, team- en trainingsindeling: Jurriaan Kloks, [email protected]

Technische Commissie Jeugd
Teamselectie, teamindeling: [email protected] of [email protected]

Technische Commissie Senioren 
Betreft zaalhockey: Pleun Luykx, [email protected]

Materiaalcommissie
Stephan Heerkens, [email protected]

Arbitragecommissie
Voor spelregelinfo en scheidsrechters: [email protected]