header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Keepers

Keeperstraining voor vaste keepers
Voor de vaste keepers is er keeperstraining op donderdag (seizoen 2022/2023). Dit is geen inlooptraining, maar we maken afspraken op welke tijd je wordt verwacht. Wanneer je vast keept, verwacht je team van je dat je goede kwaliteiten hebt en, net zoals reguliere spelers, beter wordt. Daarom word je ook op de keeperstraining verwacht. In de reguliere trainingen word je als keeper vaak als schietschijf gebruikt, terwijl er in de wedstrijd nauwelijks harde ballen van de cirkelrand op het doel afkomen. Daarom raden wij aan dat als 3x in de week trainen niet lukt (2 reguliere- en 1 keeperstraining), je één van de reguliere trainingen overslaat en in ieder geval op de keeperstraining komt, alleen zo word je beter. Tijdens de zaalcompetitie is er een gering aantal trainingen en oefen je vooral met je team. 

Keeperstraining voor roulerende keepers
Op zaterdag wordt er door de coach een keeper aangewezen. Deze keeper krijgt de keeperstas mee naar huis. De keeper zal de voorafgaande vrijdag keeperstraining volgen. Als deze speler nog nooit eerder heeft gekeept, wordt hij/zij wegwijs gemaakt in houding en basistechnieken. Voor spelers die al wel vaker hebben gekeept kan het ook geen kwaad nog een keer te oefening voordat je de wedstrijd ingaat. De roulerende keepers worden op vrijdag verwacht van 16.30 tot 17.30 uur. 

Wanneer is er wel en wanneer is er geen wisselkeepertraining?
De vrijdagen voorafgaand aan een reguliere competitiewedstrijd houden we de wisselkeepertraining. Is er competitie? Ja: er is training. Is er geen competitie? Nee: er is geen training. 

Nieuwe keepers
Om keepers te vinden hebben wij de coaches nodig. Als coach weet je of er een keeper in de dop staat. Geef het door, zodat we deze keeper echte keeperstraining kunnen geven. Tijdens deze training kunnen kinderen ervaren wat echt keepen is. Vervolgens kan de keeper besluiten of ze er wel of niet mee willen doorgaan. 

Training en Technieken
Bij het geven van de keeperstraining gaan wij uit van zowel het niveau van de individuele keeper, als de vereiste kwaliteiten die horen bij de leeftijdscategorie van de keeper. Dit betekent dat wanneer een bepaalde keeper meer moeite heeft met een techniek, of deze juist sneller onder de knie heeft, hij/zij een aangepaste oefening en aandacht krijgt.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer weten over keepen of de keeperstraining? Stuur een e-mail naar Marike Oudraad, keepersco√∂rdinator, [email protected].


 
  Keeper Team # tegen
Koen Husmann  Trim1 
Maarten Schot  Trim1 
Ronald Voogd  Trim2 
Kyros Mes  H30-2  11 
Tessa Vlug  MO18-1  11 
Olivier de Wit  JO14-1  12 
Pieter Anten  JO16-1  12 
Maryam Muller  MO14-2 zaal  13 
Herwin Schonewille  H45-2  14 
10  Ronald Voogd  H45-2  14 
       
# tegen = aantal doelpunten tegen