header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Lustrum

HOORAY! Shinty bestaat 60 jaar!

Nieuws afbeelding 18-11-2021

Hiep hiep hoeraaa! Vandaag bestaat Shinty op de kop af 60 jaar!!!

 

Een klein stukje uit de geschiedenis van Shinty, een club waar jij deel van uit maakt! 

Midden jaren vijftig introduceerde gymleraar Paul Leenheer sr. van het Christelijk Streeklyceum, het huidige Revius Lyceum, de hockeysport bij scholieren uit Driebergen en Doorn. Al snel was er een clubje enthousiastelingen dat elke zaterdag hockeyde op het terrein van Kerk en Wereld aan de Horstlaan in Driebergen. Onder hen bevond zich Remco Leyh. 

 

Op 18 november 1961 was het zover en werd de Driebergse Mixed Hockeyclub opgericht door Remco Leyh en Gerard Schledorn. Genoemd naar een Schotse sport die lijkt op het hockey van nu. De eerste jaren werd er gehockeyd op de grasvelden aan de Horstlaan en de eerste competitiewedstrijd was op 7 oktober 1962 tussen het eerste Shinty mannenelftal en Gooische VIII. 

 

In 1972 verhuisde Shinty naar de huidige locatie en werd het clubhuis geopend, waarvoor jeugdteams destijds geld inzamelden door Shinty-pennen aan de deur te verkopen!

Dit was het begin van een mooie tijd waarin Shinty uitgroeide tot de club die zij nu is en waar sportiviteit, respect voor elkaar en plezier centraal staan.

 

De kick-off van 20 november gaat helaas niet door, maar dat houden we tegoed. Ook hadden al veel vrijwilligers aangeboden te helpen, waarvoor dank! Zodra het weer kan komen we er op terug met feestelijke, sportieve en gezellige activiteiten voor en door iedereen.

 

Wil jij ook meedenken, meehelpen of heb je vragen, mail dan naar [email protected]

 

En… wegens success verlengd…OPROEP: 60 jaar Shinty - Let's take photos!

De lustrumcommissie is op zoek naar jouw leukste, mooiste foto's of video's, van je team van vroeger of nu! Potjescup, actiefoto, teamfoto, teamuitje, alles is welkom!

Laat zien wie de helden van Shinty zijn en verdien een plekje in de Shinty Wall of Fame en...win mooie uitvergrotingen voor jou en je team!

Je kan de foto’s en video’s mailen naar [email protected]. Succes en superdank!

 

Deel op:

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hoofdstraat 21a,
3971 KA Driebergen
0343-516767

Postadres
Postbus 213,
3970 AE Driebergen
[email protected]